Massage virker dæmpende på stress

Kender du følelsen af at gå ud fra massøren i en nærmest dvalelignende tilstand, hvor det eneste, du har lyst til, er at komme hjem og nyde din afslappede tilstand i joggingbukser og ild i pejsen?

Lige præcis den effekt er den, vi søger, når vi har stress eller er på vej til det.

Når vi har stress, er kroppen i konstant beredskab. Vi udløser masser af stresshormon, som er de hormoner, kroppen kender fra sit “kamp-eller-flugt”-instinkt: bl.a. adrenalin, noradrenalin, cortisol og T3-T4. De er hormoner, som igangsætter det sympatiske nervesystem, hvor bl.a. vores puls og hjerterytme øges og vejrtrækning stimuleres.

Samtidig har stress oftest den effekt på kroppen, at vi spænder i musklerne - særligt i skuldre og nakke og åndedrætsmusklerne.

Når du får massage, aktiveres dit parasympatiske nervesystem, som sænker hjerterytme, puls og vejrtrækning og derved også dæmper produktionen af stresshormoner. Samtidig udløser din krop hormoner, som skaber lykkefølelse, herunder Oxytoxin, også kaldet “forelskelseshormonet”, som udløses bl.a. ved berøring, Dopamin og Serotonin, som er kendt som “lykkehormoner”.

Rent muskulært vil massage og fokus på åndedræt afhjælpe dine spændinger og få dine muskler til at slappe af, så dine skuldre kan slappe af og din vejrtrækning kan blive rolig og komme helt ned i maven og give din krop ro og stabilitet.47 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hvorfor skal du lave små øvelser for din krop?

Fordi en aktiv, rørt krop fungerer bedre. Så enkelt er det faktisk. Som behandler ser jeg mange forskellige kroppe. Og jeg hører mange forskellige historier - både om kroppen og om sindet og om holdni

  • Facebook
  • Instagram

Pernille Schmidt

E: pernille@pernille-schmidt.dk

Loop Fitness, Måløv Stationsplads 7, 2760 Måløv

Pr 1/9: Centrumgaden 1, 2. sal, 2750 Ballerup 

T: 71 72 11 14

CVR: 30126815

©2020 by Pernille Schmidt